Ekonomsko-trgovinska škola pobednik i rekorder izazova Trčim za školu

24. decembar – Više od 4.000 đaka, nastavnika, roditelja koji su bili deo petog TreninGO izazova „Trčim za školu“ pretrčalo je čak 93.000 kilometaa, kako bi pomogli svojim školama, a ove godine pobedu je odnela Ekonomsko-trgovinska škola iz Smedereva, za koju je pretrčano rekordnih 39.738 kilometara.

Drugo mesto sa 22.976 osvojila gimnazija „9. maj“ iz Niša, a treće sa 12.202 kilometra pripalo je ETŠ „Paja Marganović“ iz Pančeva.

Evropska unija obezbedila je za najuspešnije tri škole vredne nagrade – sportsku opremu i rekvizite u vrednosti od 300.000 dinara za prvo mesto, 200.000 dinara za drugo i 100.000 dinara za treće mesto.

U okviru TreninGO izazova „Trčim za školu“, aktivnosti sportsko-humanitarnog karaktera koji je izazvao veliku pažnju i aktivnost građana svih uzrasta, svaki korisnik TreninGO mobilne aplikacije bio u mogućnosti da trčeći donira svoje kilometre nekoj od 10 škola, kojima je neophodna pomoć za unapređenje nastave fizičkog vaspitanja.

TreninGO izazov „Trčim za školu“ organizovali su Ministarstvo sporta, Olimpijski komitet Srbije i Savez za školski sport Srbije uz podršku Evropske unije. Izazov je održan u okviru Evropske nedelje sporta, tokom BeActive noći u periodu od 23. septembra do 31. oktobra 2023. godine, a sa ukupno sakupljenih 93.248 km, nema sumnje da je ostvaren cilj projekta i u potpunosti opravdan slogan Evropske nedelje sporta – „BeActive“.

Informacija i foto: europa.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!